• Μικρές Ιστορίες

Αισθητηριακή αγωγή

Η παιδαγωγός Ναντια Κούτσικου διοργανώνει στις Μικρές Ιστορίες ένα σεμινάριο αισθητηριακής αγωγής για παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης την ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018.  

 

 

 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Μικρές Ιστορίες (Δημητρακοπούλου 70-Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού/Φιξ)
ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΩΡΕΣ: 10:00- 15:00
ΚΟΣΤΟΣ: 30 ευρώ/ 25 ευρώ για φοιτητές/άνεργους (Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης)
*για γκρουπ 4 ατόμων και πάνω το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ το άτομο

 

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από τις 10:00-15:00,θα πραγματοποιηθεί  στις Μικρές Ιστορίες σεμινάριο με θέμα:

“Μέσα από τις αισθήσεις μου μαθαίνω τον κόσμο-”
ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ”

Τι είναι η αισθητηριακή αγωγή και πώς την εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας; Γιατί είναι αναγκαία η καθημερινή καλλιέργειά της σε ομάδες βρεφών και νηπίων;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές ανάλογων σχολών και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών ηλικίας 0-6 ετών.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τι είναι η αισθητηριακή αγωγή και πώς την εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας; Γιατί είναι αναγκαία η καθημερινή καλλιέργειά της σε ομάδες βρεφών και νηπίων;

Βρίσκουμε τις απαντήσεις μέσα από:

  • μια θεωρητική προσέγγιση
  • προβολή πάνω από 70 πρωτότυπων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών για όλες τις αισθήσεις
  • βιωματική προσέγγιση
  • εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών, μαγειρική-ζαχαροπλαστική, οργάνωση αισθητηριακών εργαστηρίων με θέμα τα Χριστούγεννα

Ειδικότερα, το σεμινάριο περιλαμβάνει:

10:00-10:30 Εισαγωγή

Τι είναι η αισθητηριακή αγωγή, για ποιο λόγο την καλλιεργούμε στο σχολείο, πώς εντάσσουμε τις δραστηριότητες στο πρόγραμμα (βαθμιαία εξέλιξη), πώς φτιάχνουμε μια γωνιά ανακαλύψεων.

10:30-12:30

Όραση: 20 πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια.
Ακοή: Ηχο-ιστορίες, Η μουσική στον παιδικό σταθμό, 10 πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια.

 Αφή: 30 πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια.
 Γεύση-Όσφρηση: 10 πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια.

12:30-13:00  Διάλειμμα

13:00-14:30

Βιωματικό-κατασκευαστικό μέρος: Φτιάχνουμε αισθητηριακές τάξεις (για 3 διαφορετικές ηλικιακές ομαδες,0-2, 2-4, 4-6 ετών). Περιλαμβάνει κατασκευή παιχνιδιών, εργαστήρι μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, προετοιμασία αισθητηριακών λεκανών, όλα με θέμα τα Χριστούγεννα.

14:30-15:00 Κλείσιμο, αποτελέσματα, αξιολόγηση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Νάντια Κούτσικου σπούδασε Βρεφονηπιαγωγός στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών και εργάστηκε ως παιδαγωγός στο Πρότυπο Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής. Συνεργάστηκε με την Ε.Α.Δ.Α.Π. (Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών) στο ερευνητικό πρόγραμμα Αίσωπος με θέμα τη διαπολιτισμική αγωγή στο σχολείο. Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Ο δικός μας κόσμος» (εκδόσεις Δαρδανός) και στην παιδική παράσταση της Ε.Α.Δ.Α.Π. με τίτλο: «Έλα να ταξιδέψουμε». Εργάστηκε ως καθηγήτρια Παιδαγωγών Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δομή.

Η Νάντια είναι ιδρυτικό μέλος των Μικρών Ιστοριών και είναι υπεύθυνη του παιδικού μας σταθμού (ηλικίες παιδιών 2.6-5 ετών). Επίσης έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης πολλών από τα απογευματινά μας εργαστήρια για παιδιά 1-3 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και κάλτσες.
  • Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.
  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9227730 ή στο email  info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης, όνομα-ιδιότητα-τηλέφωνο