• Μικρές Ιστορίες

Εκπαίδευση και εποπτεία παιδαγωγών

epopteia-paidagogon

Μια καινούργια ομάδα ψυχολογικής και παιδαγωγικής υποστήριξης των παιδαγωγών ξεκινάει στις Μικρές Ιστορίες!

ΣΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η Ομάδα Εκπαίδευσης και Εποπτείας, απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες παιδαγωγούς, αλλά και σε παιδαγωγούς που δεν εργάζονται απαραίτητα σε παιδικό σταθμό, και έχει ως στόχο τόσο να συμπληρώσει τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις των μελών της, όσο και να απαντήσει σε όλα τα προβλήματα και ερωτήματα τα οποία δημιουργούνται στο επαγγελματικό τους πλαίσιο, είτε αυτά έχουν να κάνουν στις σχέσεις τους με τα παιδιά, είτε στα δρώμενα που οργανώνουν μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, είτε με τις σχέσεις τους και τη διαχείριση των συγκρούσεων με συναδέλφους, διευθυντές ή γονείς.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η ομάδα λειτουργεί με βιωματικό τρόπο, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να φέρνουν συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία τους απασχολούν στον εργασιακό τους χώρο. Μέσα από την συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη και με τη βοήθεια των συντονιστών, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βρούν την λύση σε ο,τι τους προβληματίζει.
Με αφορμή τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και φέρνουν στην ομάδα οι συμμετέχοντες, οι συντονιστές θα παρουσιάζουν διάφορα παιδαγωγικά εργαλεία τα οποία οι παιδαγωγοί θα μπορούν να αξιοποιήσουν στην πρακτική τους.
 

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ

 
Η συγκεκριμένη ομάδα εκπαίδευσης και εποπτείας συναντιέται μία Δευτέρα κάθε μήνα, από τον Φεβρουαρίο μέχρι και τον Ιούλιο και θα περιλαμβάνει μέχρι 12 άτομα. Στις Μικρές Ιστορίες υπάρχει μια ακόμα ομάδα εκπαίδευσης και εποπτείας που έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις της από τον Νοέμβριο 2016.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ο ρόλος της παιδαγωγού μέσα στην ομάδα παιδιών. Παιδαγωγός καθοδηγητής ή εμψυχωτής;
ΜΑΡΤΙΟΣ
Συνεργασίες με συναδέλφους και ρόλοι μέσα στον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Επικοινωνία και σχέσεις γονιού-παιδαγωγού
ΜΑΙΟΣ
Προσωπικότητα του παιδαγωγού και παιδαγωγική προσέγγιση
ΙΟΥΝΙΟΣ
Η τέχνη ως μέσο βιωματικής μάθησης
ΙΟΥΛΙΟΣ
Κανόνες, όρια και δυναμική της ομάδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017
ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
20:00-22:00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
13/2, 13/3, 10/4, 15/5, 19/6, 10/7
ΚΟΣΤΟΣ
30 ευρώ το μήνα (Η συμμετοχή πληρώνεται σε κάθε συνάντηση. Η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις της ομάδας είναι δεσμευτική)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ 
Κατερίνα Ανωγιαννάκη, Παιδαγωγός – Γιώργος Παραδείσης, Ψυχολόγος
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία μας στο 210-9227730 ή στείλτε mail στο info@mikresistories.gr γράφοντας τα στοιχεία σας και τον τίτλο «Ομάδα εκπαίδευσης παιδαγωγών» ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδεση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κουκάκι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.paradeisis.com

Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου. Από το 1998 εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, ενώ έχει σχεδιάσει και εμψυχώσει σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής σε παιδικά προγράμματα, έχει διδάξει κουκλοθέατρο στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΠΑ, εκδοτικούς οίκους κ.λπ.). Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2012 διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση για παιδιά Μια Κυριακή του Απρίλη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη και το 2016 την βρεφική παράσταση “Αυτό”.
Από το 2011 έχει ιδρύσει μαζί με άλλους δύο συνεργάτες τον χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» και είναι υπεύθυνη για την παιδαγωγική και καλλιτεχνική προσέγγιση των δράσεών του. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2011), Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη: Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2012), “Ο Πρίγκιπας Μισός” (2015)