• Μικρές Ιστορίες

Ομάδα γονέων

banner_fb_%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%8e%ce%bd

Η «ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ» στις Μικρές Ιστορίες με υπεύθυνο τον ψυχολόγο Γιώργο Παραδείση , ξεκινάει για την χρονιά 2017 με στόχο την στήριξη, την προσωπική ανάπτυξη και την επίλυση των αποριών που γεννιούνται όταν αναλαμβάνουμε τον ρόλο του γονέα.

Πρόκειται για ένα δεύτερο γκρουπ με γονείς, μιας και η πρώτη «ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ» έχει ήδη ξεκινήσει τις συναντήσεις της τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2016.

Γονεϊκός ρόλος

Η έλευση ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητα του ζεύγους. Η προσοχή και ο χρόνος των συντρόφων ανακατανέμονται έχοντας ως επίκεντρο το βρέφος και δημιουργούνται νέες ισορροπίες οι οποίες θα παραμείνουν για αρκετά χρόνια. Ο νέος γονέας καλείται να μάθει να ανταπεξέρχεται πλέον στις ανάγκες του παιδιού χωρίς να παραμελήσει τον σύντροφο και τα επαγγελματικά του. Ταυτόχρονα πρέπει να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών και τους τρόπους με τον οποίους σκέπτονται και λειτουργούν σε κάθε ηλικία.
Προκειμένου να επιτύχει τα παραπάνω και να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του, ο γονέας πρέπει να αναπτύξει τόσο το γνωστικό του κομμάτι, εμπλουτίζοντάς το με τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την παιδική ηλικία, όσο και το συναισθηματικό, μαθαίνοντας να επικοινωνεί αυτά που νιώθει και να κατανοεί τα συναισθήματα του παιδιού.

Ομάδα Γονέων

Παρόλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ζευγάρι όταν έρχεται στη ζωή του το παιδί, συνήθως οι δύο σύντροφοι προσπαθούν να μάθουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να χτίσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες χωρίς κάποια βοήθεια ή καθοδήγηση. Συχνά έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα τα οποία δεν ξέρουν που να απευθύνουν, με συναισθήματα άγχους, φόβου ή ενοχών τα οποία δεν ξέρουν με ποιον να μοιραστούν
Στόχος μας στην ομάδα γονέων είναι η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κάθε μέλος και η επίλυση των αποριών. Αξιοποιώντας τις γνώσεις που θα πάρουμε από την ψυχολογία και την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, θα κατορθώσουμε με βιωματικό τρόπο να απαντήσουμε στα ερωτήματά μας και να είμαστε αποτελεσματικότεροι και λιγότερο αβέβαιοι στον ρόλο μας.
Η ομάδα θα περιλαμβάνει 12 άτομα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε μόνοι ή με το σύντροφό μας και θα συζητάει όλα τα παραπάνω, έχοντας ως σημείο αφόρμησης μια διαφορετική θεματική κάθε μήνα.

Θεματικές

  • Φεβρουάριος: Ρόλοι και επικοινωνία στην οικογένεια
  • Μάρτιος: Σημαντικά μεταβατικά στάδια της οικογένειας
  • Απρίλιος: Διαχείρηση συγκρούσεων
  • Μάιος: Όρια και κανόνες
  • Ιούνιος: Η κοινωνικοποίηση του παιδιού και οι δυσκολίες του αποχωρισμού από τον γονέα
Η ομάδα θα συναντιέται μία Τετάρτη κάθε μήνα και θα διαρκεί από τις 20:00 μέχρι τις 22:00
*Την ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ συντονίζει ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.paradeisis.com
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

20:00-22:00

ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΟΣΤΟΣ
  • Για την συμμετοχή στην ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ το κόστος ανέρχεται στα 40 ευρώ το μήνα.
  • Για την συμμετοχή και των δυο γονέων, το κόστος διαμορφώνεται στα 60 ευρώ μηνιαίως.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία μας στο 210-9227730 ή στείλτε mail στο info@mikresistories.gr, γράφοντας στο τίτλο του μηνύματος ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ και τα στοιχεια σας.
  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2017.
 
Οι ομάδες ξεκινάνε την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017.