• Μικρές Ιστορίες

Από τον κύκλο στην γραμμή

3ac73392810caf68be34d6f343eΕκπαιδευτικό πρόγραμμα με διδακτικό αντικείμενο την γραφή για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε ένα κύκλο και μια γραμμή επάνω στο σώμα μας; Με ποιο τρόπο θα γράψουμε μια ιστορία, χωρίς μολύβι και χαρτί; Πώς θα τα καταφέρει μια μικρή τελεία να κάνει το δικό της ταξίδι επάνω σε ένα ίσιο σκοινί, να γίνει κύκλος και να γνωρίσει τον κόσμο;

Ένα ταξίδι στον κόσμο της γραφής με ερέθισμα τον πίνακα ζωγραφικής «Η χαρά της ζωής» του Ρομπέρ Ντελονέ.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Το πρόγραμμα έχει στόχο να γνωρίσει στα παιδιά τον κόσμο της γραφής και των συμβόλων μέσα από τη βιωματική προσέγγιση και το παιχνίδι. Μέσα από σωματικές φόρμες αντιλαμβανόμαστε τη γραμμή, τον κύκλο και τα σύμβολα που κρύβονται στο σώμα μας, συμβολίζουμε τις λέξεις και αφηγούμαστε ιστορίες. Ο πίνακας του ζωγράφου Ρομπέρ Ντελονέ με τις κυκλικές φόρμες μας δίνει το ερέθισμα για φανταστικά ταξίδια στον κόσμο της γραφής!

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά δημιουργούν μια ιστορία χωρίς λέξεις με τη χρήση ανακυκλώσιμου υλικού σε ένα εικαστικό εργαστήρι που στήνεται στη τάξη.


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

>Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 75 λεπτά και το κόστος του ανέρχεται στα 60 ευρώ. (+ΦΠΑ 6,5%)
>Ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 25 παιδιά. >Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί σε 2 τμήματα την ίδια ημέρα κατόπιν συνεννόησης.
>Οι δράσεις του προγράμματος προσαρμόζονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία των παιδιών
>Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210-9227730