• Μικρές Ιστορίες

σχολεία

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

σχολείαΗ παιδαγωγική μας ομάδα, βάζει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα σε μια βαλίτσα και ταξιδεύει στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως 12 ετών!

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι να κάνουν την γνώση παιχνίδι και για τον λόγο αυτό οι θεματικές με τις οποίες ασχολούμαστε έχουν μεν γνωστικό χαρακτήρα, αλλά η προσέγγισή τους είναι βιωματική.

Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και προβολές εικόνων σε μεγάλες επιφάνειες, τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση και ανακαλύπτουν τη γνώση!

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ έχουν σχεδιαστεί 3 εκπαιδευτικά προγράμματα για βρέφη 12-36 που αφορούν δράσεις σχετικές με τις 5 αισθήσεις και τα χρώματα, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά των προνηπίων και του νηπιαγωγείου για την χρονιά 2015-2016, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την γνωριμία με μαθηματικές έννοιες, να έρθουν σε επαφή με τα σχήματα του Paul Klee, τις γραμμές του Mondrian και τους κύκλους του Κandinsky ή να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους παίζοντας θεατρικά παιχνίδια.

Τα προγράμματα που εφαρμόζουμε μπορούν να λειτουργήσουν ως έναρξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της θεματικής στην τάξη ή ως συμπληρωματική δράση στα πλαίσια ενός σχεδίου εργασίας που ήδη εφαρμόζεται.

Ο εκπαιδευτικός, με την εφαρμογή των προγραμμάτων, μπορεί να εξελίξει το θέμα ανάλογα με το παιδαγωγικό του πλάνο μέσα στην χρονιά.

Ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά μέσα στη χρονιά!