• Μικρές Ιστορίες

Ημέρα γνωριμίας

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 οι Μικρές Ιστορίες διοργανώνουν μια ημέρα γνωριμίας, ενημέρωσης και παιχνιδιού στον Παιδικό Σταθμό.
Παιδιά και γονείς που ενδιαφέρονται για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα έρθουν στο σχολείο μας για να γνωριστούμε αλλά και να παίξουμε παρέα.

Οι Μικρές Ιστορίες, μια ομάδα παιδαγωγών με κοινούς στόχους και εκπαιδευτική προσέγγιση, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2011. Η ιδέα για μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης στην προσχολική αγωγή που έχει ως κύριο άξονα το παιδί και την οικογένειά του μας οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου, που θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες των παιδιών και θα στοχεύει στην ολιστική βιωματική εκπαίδευση.
Ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, στις Μικρές Ιστορίες βάζουμε το παιδί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Ξεκινάμε από τα λόγια της Μοντεσσόρι, περνάμε από το Ρέτζιο Εμίλια, εμπνεόμαστε από τα σχολεία της φύσης, πιστεύουμε στις αρχές της ενσυναίσθησης. Προωθούμε καθημερινά την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, την ισοτιμία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, τη διαφορετικότητα και τη δημοκρατία, με στόχο να δώσουμε στα παιδιά, από τόσο μικρή ηλικία, τα εφόδια για να ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι στο χώρο της εκπαίδευσης.