• Μικρές Ιστορίες

Ποιοι είμαστε

Mikres Istories

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Μικρές Ιστορίες είναι μια ομάδα παιδαγωγών προσχολικής αγωγής με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου, η οποία δημιούργησε ένα χώρο στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να στεγάσει μια ευρεία γκάμα δράσεων που αφορούν το παιδί και το περιβάλλον που ζει.

Εμείς και οι συνεργάτες μας, έχοντας ως κοινό στόχο να κάνουμε την Τέχνη..παίχνίδι, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, για γονείς και παιδαγωγούς και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για μια πιο εναλλακτική μορφή διδασκαλίας και βιωματικής παιδαγωγικής προσέγγισης.

 

Στις Μικρές Ιστορίες, κατά την διάρκεια της χρονιάς, πραγματοποιούνται:

ΠΡΩΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  

Στα πρωινά μας τμήματα τα παιδιά 24-36 μηνών και 3-5 ετών έχουν την ευκαιρία από τις 8:00 το πρωί εώς τις 16:00 το απόγευμα, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσα από ποικίλες παιδαγωγικές δράσεις. Οι ενασχόληση των παιδιών με τις τέχνες, η βιωματική μάθηση και η ανάπτυξη της  αισθητηριακή αγωγής είναι το κύριο μέλημά μας και για τον λόγο αυτό στα  πρωινά μας τμήματα δίνονται σε κάθε παιδί ξεχωριστά αμέτρητες δυνατότητες  έκφρασης και δημιουργίας.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 

Στα απογευματινά μας εργαστήρια, τα βρέφη 12-36 μηνών μαζί με τους  γονείς τους μπορούν να συμμετάσχουν σε οργανωμένες δράσεις που αφορούν την  μουσικοκινητική αγωγή και το δημιουργικό παιχνίδι, ενώ στα παιδιά 3-12 ετών δίνεται η ευκαιρία για συμμετοχή σε εργαστήρια που αφορούν τα εικαστικά, την εκφραστική κίνηση, το θεατρικό παιχνίδι, την μαγειρική, την μουσική, τις κατασκευές.

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Κάθε Σάββατο πρωί στις Μικρές Ιστορίες διοργανώνονται δράσεις για βρέφη και νήπια με ποικίλες θεματικές.  Τα προγράμματα του Σαββάτου ανανεώνονται κάθε μήνα.

ΚΥΚΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

 Κατά την διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται κύκλοι εργαστηρίων λίγων ωρών με  ποικίλες θεματικές.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι Μικρές Ιστορίες φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις για βρέφη και νήπια. Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στον χώρο μας είναι σχεδιασμένες έτσι  ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν βιωματικά στη δράση και να μην είναι απλοί παρατηρητές του θεάματος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να εφαρμόζονται στην τάξη του παιδικού σταθμού και του σχολείου. Οι Μικρές Ιστορίες μπορούν να  οργανώσουν και εκπαιδευτικά προγράμματα κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο κάθε τμήματος.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του έτους οργανώνονται ομιλίες για γονείς και παιδαγωγούς με ποικίλες θεματικές από ανάλογους επιστήμονες.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του έτους οργανώνονται από την παιδαγωγική μας ομάδα σεμινάρια λίγων ωρών σχετικά με παιδαγωγικά θέματα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΤΙ

Στις Μικρές Ιστορίες οργανώνουμε το πάρτι του μικρού μας φίλου ακριβώς έτσι όπως το έχει φανταστεί! Τα πάρτι που σχεδιάζουμε αφορούν ηλικίες παιδιών από 2 ετών έως 8 ετών.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Οι Μικρές Ιστορίες διοργανώνουν εκδηλώσεις για εταιρείες και οργανισμούς σε περιόδους εορτών (Χριστούγεννα, Απόκριες κλπ) αλλά και κατά την υπόλοιπη διάρκεια του έτους κατόπιν συνεννόησης.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 Στον χώρο μας λειτουργεί βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μεταίχμιο με βιβλία για βρέφη, νήπια και ενήλικες. Στις Μικρές Ιστορίες πραγματοποιούνται κατά τη  διάρκεια του έτους και παρουσιάσεις βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο.