• Μικρές Ιστορίες

Α’ εώς ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Α’ έως ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον Αρχιμήδη και την ιστορία των Μαθηματικών με αφορμή τα ιστορικά παραμύθια της Μαρίας Αγγελίδου (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

0010398_900010399_90

0004659_90

0005971_90

0005990_900008274_195

 

 

 

 

 

Ποιος είναι ο Αρχιμήδης και ποια σχέση έχει με τα Μαθηματικά;

Πόσοι θρύλοι έχουν συνδεθεί με το όνομά του;
Πώς μπορούν τα Μαθηματικά να γίνουν παιχνίδι;

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να ανακαλύψουν ότι η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα, αλλά ένα υπέροχο και διασκεδαστικό παιχνίδι, μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη ήρωες και δράση, ανθρώπους σαν εμάς, που είχαν επιθυμίες, που διάλεξαν τον σωστό ή τον λάθος δρόμο, που χάθηκαν ή κατάφεραν να επιπλεύσουν στη θάλασσα των εξελίξεων που συνέβαιναν γύρω τους.
Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και μυθοπλασίας τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο των Μαθηματικών, την ιστορία του Αρχιμήδη, ενώ στο τέλος του προγράμματος τους δίνεται η ευκαιρία να αποτυπώσουν εικαστικά, με μεικτές τεχνικές, όλα όσα έχουν βιώσει μέσα από το παιχνίδι που έχει προηγηθεί.

Τα ιστορικά παραμύθια της Μαρίας Αγγελίδου που κυκλοφορούν είναι τα εξής: Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα,Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμοςΙστορίες που τις είπε η πέτραΙστορίες που τις είπε το φως, Ιστορίες που τις είπε ο δρόμοςΙστορίες που τις είπε η αγορά.

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Κόστος: 5 ευρώ  για κάθε παιδί

Με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται δωρεάν ένα από τα έξι ιστορικά παραμύθια της Μαρίας Αγγελίδου για τη βιβλιοθήκη της τάξης.

*Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και στον Πολυχώρο Μεταίχμιο