• Μικρές Ιστορίες

Παιδοφιλία και παιδική σεξουαλική κακοποίση

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΩΡΑ: 18:30-21:00
ΚΟΣΤΟΣ: 10 ευρώ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Νίκος Σταματογιάννης, ψυχολόγος  MScDHyp
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: γονείς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές ανάλογων σχολών

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 NOEMBRIOY 2017στις 18:30 το απόγευμα, οι Μικρές Ιστορίες και ο ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας Νίκος Σταματογιάννης, διοργανώνουν ομιλία με θέμα: 

«ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Η διάλεξη έχει στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το θέμα της παιδοφιλίας και να προτείνει μεθόδους πρόληψης. Ποιό είναι το προφίλ του παιδόφιλου και τι κάνουμε όταν το παιδί μας αποκαλύπτει τη σεξουαλική του κακοποίηση;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 ευρώ

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ εφόσον ζητηθεί.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

Ο Νίκος Σταματογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999 και απέκτησε Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (αρ.αδείας 15860/18-9-2000). Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε εθελοντικά στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Αιγινητείου Νοσοκομείου και το 2000 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Εκεί ολοκλήρωσε με διάκριση το 2001 το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Mental Health Studies στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία (Psychodynamic Psychotherapy). Παράλληλα παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης Κλινικής Ύπνωσης του London College of Clinical Hypnosis και απέκτησε αρχικά το Certificate και στη συνέχεια το Diploma in Clinical Hypnosis. Εργάστηκε ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής ενηλίκων στο Guy’s Hospital του Λονδίνου (Munro Centre, Co-ordinated Psychological Treatments Service) και στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων της περιοχής Brent του Κεντρικού-Βορειοδυτικού Τομέα Υγείας του Λονδίνου (Brent Mental Health Service – Central & North West London NHS). Επέστρεψε στην Αθήνα το 2004 και συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής και συγγράφοντας ερευνητικές μελέτες. Παράλληλα υπήρξε εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε προγράμματα συμβουλευτικής κρατουμένων στη Δικαστική Φυλακή Τρίπολης και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Από τα τέλη του 2006 μέχρι και σήμερα είναι ψυχολόγος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλος της ομάδας Διαπραγματευτών της. Εργάζεται στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμημα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων ως πραγματογνώμων ψυχολόγος. Παράλληλα, είναι μέλος των Ψυχοτεχνικών Επιτροπών για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές και των Επιτροπών Ελέγχου Καταλληλότητας του Ν.3169/2003.

Στο ιδιωτικό του γραφείο αναλαμβάνει θεραπευτικά ενήλικες και εφήβους, ενώ σημαντικό μέρος της δουλειάς του αποτελεί η συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών. Συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια, σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γονέων και παιδαγωγών, καθώς και σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικές εκδόσεις, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (British Psychological Society), και της Βρετανικής Εταιρείας Κλινικής Ύπνωσης (British Society of Clinical Hypnosis).