• Μικρές Ιστορίες

Φτιάχνω την τάξη μου

Πώς να οργανώσω την τάξη μου με γωνιές και παιδαγωγικά παιχνίδια, διαθέτοντας ελάχιστο budget και πολλή φαντασία!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών

ΗΜΕΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 10:00-15:00

ΚΟΣΤΟΣ 25 ευρώ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Νάντια Κούτσικου-παιδαγωγός

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κάθε χρόνο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, κάθε παιδαγωγός ασχολείται με την οργάνωση της τάξης του, τόσο με την διαρρύθμιση του χώρου και των επίπλων, όσο και με τη συλλογή και τοποθέτηση του υλικού. Και κάπου εκεί ξεκινούν τα προβλήματα: οι τάξεις είναι μικρές, τα έπιπλα ίδια με πάντοτε και άλλα από αυτά που θα θέλαμε, και τα αναλώσιμα υλικά μη επαρκή.
Ελάτε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις σε ένα σεμινάριο που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, αληθινά αντικείμενα και παιχνίδια φτιαγμένα από παιδαγωγούς και παιδιά, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις σύγχρονες απόψεις για τον εξοπλισμό των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων.
Ελάτε να παίξουμε παιχνίδια για την εισαγωγή του άχρηστου υλικού στην ομάδα των μαθητών μας (και να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ διαφορετικό ετήσιο project με άμεση εφαρμογή σε κάθε ηλικία, από 1 έως 6 ετών).
Τέλος, ελάτε να κατασκευάσουμε μόνοι μας πολλά επιτραπέζια, μουσικά όργανα, σφραγίδες ζωγραφικής, πίνακες αισθητηριακής ανακάλυψης, μοντεσσοριανά παιχνίδια και ό,τι άλλο σκεφτούμε και αποφασίσουμε!

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

10:00-11:00 Εισαγωγικό μέρος
 Τι ειναι οι παιδαγωγικές γωνιές και πως οργανώνουμε την τάξη μας με αυτές.
 Πώς το περιβάλλον και το υλικό γίνεται ο «2ος δάσκαλος»
11:00-12:00 Θεωρητικό μέρος
 Τρόποι με τους οποίους εξοπλιζουμε κάθε μια γωνια με αυτοσχέδιες κατασκευές χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά.
Πώς μπορούμε να εμπλέξουμε τόσο τους γονεις, όσο και την κοντινη αλλα και την ευρύτερη γειτονιά, σε αυτήν την διαδικασία

12:00-12:45 Βιωματικό μέρος
-Πώς δημιουργούμε μια γωνία άχρηστου υλικού με τα παιδια (κατασκευή γωνίας, συλλογή υλικού, αποθήκευση…)
 Ένας τρόπος για να εισάγουμε το άχρηστο υλικό σε ομάδα παιδιών μέσα απο τη διήγησης μιας ιστορίας σε συνέχειες

12:45-13:00 Διάλειμμα

13:00-15:00 Κατασκευαστικό μέρος
Κατασκευάζουμε παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό απο φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά (επιτραπέζια παιχνίδια, αισθητηριακα παιχνίδια, μουσικά όργανα, εργαλεία ζωγραφικής και ευπλαστου.…)

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210 9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλώσης και τα στοχεία σας (όνομα, ιδιότητα, τηλέφωνο).

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εφόσον ζητηθεί.